Welk bedrijf wordt bekroond tot hét boegbeeld van circulair ondernemen?

Dat er draagvlak is voor circulair ondernemen in de regio Zwolle, is wel gebleken uit het groot aantal aanmeldingen van bedrijven. De jury heeft van de 64 genomineerden, 28 inzendingen beoordeeld. Hier zijn 5 bedrijven uitgerold die zich mochten presenteren op de Dag van de Duurzaamheid op het netwerkevent Circulair Ondernemen bij Windesheim in Zwolle. Jurylid Inge Grimm van Windesheim maakte aansluitend de finalisten bekend: Schagen Infra B.V, IJslander en Dijkhuis bouwteam van waarde.

Bedrijfsbezoeken

Deze drie bedrijven wachten op een bedrijfsbezoek van de jury. De prijs is een bokaal die wordt uitgereikt op 10 januari, tijdens de nieuwjaarsreceptie van VNO-NCW midden en MKB Regio Zwolle. Gedeputeerde Annemieke Traag overhandigt de Circulair Ondernemen Award aan de winnaar.

Voortrekkersrol

Met deze award willen we bedrijven die een voortrekkersrol vervullen en een voorbeeld zijn in de regio, het podium en de waardering geven die zij verdienen. Ook is de publiciteit die de award met zich meebrengt waardevol. Een jaar lang mag het bedrijf zich Circulair Ondernemer in de regio Zwolle van 2018 noemen.

Circulaire economie

DORZ is op zoek naar bedrijven die aantoonbaar besparen op hun verbruik en afval. Waar verspilling wordt voorkomen, zoveel mogelijk wordt hergebruikt en waarin iedereen meedoet. Het gaat hier om bedrijven die ecologische en sociaal-maatschappelijke effecten realiseren met hun processen en producten en tegelijkertijd economisch rendement en onderscheidend vermogen creëren.

Deel

Voor vragen of opmerkingen kun je terecht bij award@dorz.nl

Partners

  • VNO-NCW
  • DORZ
  • MKB Nederland Regio Zwolle
  • Provincie Overijssel
  • Rabobank.png
  • Regio Zwolle.png
  • Windesheim